lørdag 31. desember 2011

Takk for det gamle..

Hei hei, vi står nå på tampen av året som har gått og venter spent på hva som kommer, i 2012. Året vi er i ferd med å legge bak oss har vært et år fylt med glede, sorg, utfordringer og ettertanke.


I januar mister vi en kjær venninne i kreften. Hun har vært tapper, sterk og svært utholdende, men måtte tilslutt gi tapt.. Hun fikk hvile, og vi andre måtte leve videre uten henne. Forferdelig trist, vi savner henne masse og tenker masse på vår kjære H hele tiden. Livet er kjørt og vi blir på en brutal måte minnet på å nyte livet til det fulle, alltid, for man vet ikke hva morgendagen bringer. Carpe Diem!



Februar ble en måned fylt med litt mer glede. Det var en kald vinter med masse snø. 23. februar var det allerede gått et år siden Jonathan ble født og vi samlet hele familien til middag og kaker for å feire ettåringen. Jonathan hadde også invitert noen av sine små venner til ettårsfeiring med kaker og masse godt å spise. Skjønte ikke så mye av opppakking av gaver, men det var heller ikke det viktigste. Synes heller det var mer stas å få lys på kaken og masse venner på besøk.


I Mars dro vi på helgetur til Oslo for å besøke min bror og hans kone. Meg og Jonathan dro torsdagen, mens Fredrik kom over fredag etter jobb. Vi hadde noen fantatiske dager, men deilig mat og en snill gutt. Herlig med litt hverdagsluksus og helgeturer=) Jonathan er så smått begynt å prøve seg på å gå, og det er gøy å se hvordan han vokser for hver uke som går.

 I April koste vi oss med fjellturer til hytten på Filefjell, aking ute og håp om å få plass i barnehage for Jonathan. Hele hans første år, var vi heldige som hadde familie som stilte som barnevakter i hverdagene da vi ikke hadde fått barnehageplass. Men i løpet av de disse månedene kom det melding om at Jonathan fikk begynne i barnehagen, rett ved oss, i begynnelsen av juli. Da var det bare å begynne å glede seg=)

I Mai var det både konfirmasjon og 17. mai. Lillebroren til Fredrik sto konfirmant 8. mai, og vi hadde tilbudt oss å ha hele festen hos oss. Vi fikk en nydelig dag, med masse god mat og koselige gjester.
I slutten av måneden dro Fredrik på guttetur til Frankrike for å se Formel 1 Grand Prix i Monaco. Søndagen kom fruene etter, sammen med de små for en uke med deilig ferie sammen. Dessverre ble ikke været det beste og vi opplevde mye regn og høstvær istedet for deilig vårvær med sommer og sol. Men vi koste oss!


Juni var det ikke noen spesielle hendelser. Nedtelling til sommerferie i slutten av juli og drømmer om å få opp overbygg på terassen. Fikk ikke noen seriøse tilbud., så vi bestemte oss for å sette prosjektet på hold litt til.

I begynnelsen av juli begynte Jonathan endelig i barnehage for første gang. Tilvendingen gikk strålende og han så ut til å kose seg masse. Litt vanskelig ble det når jeg skulle levere i barnehagen, men det gikk fort over og det var ikke mange ukene til ferie. Men juli ble en måned, som alltid vil bli husket. Spesielt 22. juli er desverre blitt en historisk dato i norsk histore.  De forferdelige hendelsene som fant sted i Oslo og på Utøya denne dagen har satt dype spor.  Fortsatt ubegripelig og grusomt, spesielt tungt for de som mistet sine kjære familiemedlemmer og venner.  

I slutten av juli var det endelig ferietid. Vi tok med oss svigerforeldre og Fredriks lillebror på sommerferie til Cannes . Her koste vi oss i 2,5 uke før vi returnerte til Bergen. Jonathan storkoste seg på stranden og med all oppmerksomheten han fikk hele dagen.

På vårparten fant vi ut at vi skulle få en liten baby til, og vi gledet oss masse til slutten av oktober for å se at alt var bra og om vi skulle få en gutt eller jente. Ukene som fulgte, var jeg mye kvalm og sliten. Men når det fører med seg en så koselig hendelsen, klager vi ikke =)

I august og september var det ikke mye nytt som skjedde. Jeg var mye sliten og smådårlig pga den lille i magen som vokser og gror.  Jonathan utvikler seg stadig, prater i vei, stortrivdes i barnehagen med både store og små. Vi er fantastisk fornøyd med den avdelingen Jonathan går på, de gjør masse gøye og utfordrene ting hver dag. Jonathan er stort sett en grei liten gutt, men liker å viser hvem han er og at han har temperament (som sin far). Akkurat sånn det skal være, ikke alltid like enkelt å være mamma og pappa, og vite hvordan man skal håndtere en 2 åring.

I oktober var vi på ultralyd og en liten prins ventes i begynnelsen av april 2012. Alt stod bra til med den lille, og etterhvert som ukene gikk, ble aktiviteten mer tydelig og han viser seg å være en meget aktiv krabat, akkurat som sin bror..

I november begynte ventetiden for å få pyntet julehuset. Jeg kortet ventetiden ned med en weekendtur til Oslo med min mor og søster. Bare meg, og ingen mann og barn =) I Oslo bodde vi hos min bror og hans kone, var på shopping og spiste godt. Oslo er mye kaldere enn Bergen, og det begynte å kjennes på bekkenet. Dermed kunne undertegnede ikke være like aktiv som vanlig på shopping i Oslos gater, og måtte av naturlige årsaker ta livet mer med ro.

Når jeg kom hjem fra Oslo begynte trangen for å gjøre noe i huset. Jeg åpnet opp skuffen under peisen for å se hva som skulte seg der. Helt tilfeldig og veldig desverre, oppdaget vi gammel rottelort og tomme nøtteskal under peisen. Her kunne vi ikke ta noen sjanser.. Noen dager etter, hadde mureren vært innom for å se på jobben, peisinnsats bestilt og den gamle allerede demontert. Så var det bare til å vente på at innsatsen skulle bli levert og mureren tid for mer arbeid i huset.

I begynnelsen av desember dro jeg sammen med min mor, svigermor og hennes venninne til Cannes på juleshopping. Jeg jobber når redusert, og var spent på hvordan formen ville være. Men med strålende sol 4 dager til ende og 17 grader, var bekkenet ikke noe særlig trøblete og vi kunne bevege oss, dog i noe rolig tempo, i Cannes`s gater før vi returnerte med koffertene fulle av årets julegaver.
Når vi kom hjem fra vår lille juletur, var Bergen forvandlet til et vinterland med snø og stormer om en annen. Ukene fløy av gårde med innhandling av de siste gavene. småpynting av hus, samt ferdigstilling av den nye peisen.

Nå gleder vi oss til 2012 og takker alle for året som har gått!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar